Napadlo by vám niečo také? Úrady zakázali kontroverznú jógu so šteňatami

Talianske ministerstvo zdravotníctva zakázalo populárne cvičenie jogy s prítomnosťou šteniat. Tento týždeň vydalo smernicu, podľa ktorej by sa lekcie mali konať len s dospelými psami.

08.05.2024 11:00
dieťa, pes Foto:
Na hranie áno, na jogu nie.
debata

Cieľom opatrenia je podľa úradov chrániť zdravie zvierat a bezpečnosť cvičiacich. Rozhodnutie privítali ochrancovia zvierat, ktorí módnu formu cvičenia jogy kritizovali.

Aký psík vám môže pomôcť pri vašej diagnóze?
Video
Zdroj: TV Pravda

Podľa ochrancov zvierat sa hodiny často konajú v podmienkach, ktoré nie sú pre psov vhodné. „Je to skutočné vykorisťovanie za obchodnými účelmi, ktoré nijako nedbá na blaho zvierat,“ uviedla šéfka talianskej Celoštátnej ligy na ochranu psov Piera Rosatiová.

Na niekoľko sporných prípadov cvičenia jogy so šteňatami upozornil v marci známy televízny program Striscia la Notizia. Ten poukázal na údajne zlé zaobchádzanie so psami, napríklad počas prestávok medzi cvičením.

Pfizer, pr, nepouzivat Čítajte viac Spáva s vami v posteli pes? Na toto si dajte pozor!

Je to len obchodný trik

Využívanie šteniat pri joge kritizujú tiež ochrancovia zvierat v iných krajinách. Stanica CNN cituje vyhlásenie podpredsedníčky britskej organizácie na ochranu zvierat PETA Elisy Allenovej, podľa ktorej je cvičenie so šteňatami len obchodným trikom chovateľov.

nudch canisterapia Čítajte viac „Príď zasa.“ Deti s poruchami príjmu potravy liečia aj roztomilé psíky

„Vyhýbajte sa tomuto lacnému triku, ktorý využíva citlivé zvieratá ako rekvizity na ich úkor," uviedla Allenová, podľa ktorej by aj ďalšie vlády v súvislosti s touto záležitosťou spozornieť.

debata chyba
Viac na túto tému: #psy #jóga