„Si debil a zomrie ti dcéra,“ šokoval verejnosť český politik. Felix Slováček ho odbavil stručne a jasne

Veľké pobúrenie vyvolal u našich západných susedov status regionálneho politika Pavla Novotného, ktorý v hneve na otca vážnej chorej Anny Slováčkovej (28) napísal, že mladá žena už čoskoro zomrie. Pavel Novotný sa musel ospravedlniť, sama speváčka a herečka sa k incidentu nevyjadrila, venuje sa liečbe, ktorú sa snaží zvládnuť čo najlepšie, a aj práci, pretože chce vystupovať, kým to pôjde.

04.05.2024 06:00
felix-slovacek-clanok W Foto:
Felix Slováček a jeho dcéra Anna Slováčková na gala podujatí Český slávik.
debata (15)

Starosta obce Řeporyje pri Prahe publikoval na sociálnej sieti X kritiku otca Anny Slováčkovej. Známy saxofonista Felix Slováček totiž vystúpil v rámci sprievodného programu v Ostrave na akcii, ktorú organizovala koalícia Stačilo! kandidujúca v európskych voľbách. S jej hlavnou predstaviteľkou, komunistickou političkou Kateřinou Konečnou, sa aj vyfotografoval.

Doc. Huorka: Aké výhody má DNA test pri vyhľadávaní prípadov kolorektálneho karcinómu?
Video
Zdroj: TV Pravda

Fotografia komunálneho politika vládnucej strany ODS poriadne nahnevala, svoje vyjadrenie formuloval skutočne veľmi necitlivo. Felixovi Slováčkovi adresoval nevyberavé slová smerom k jeho dcére, ktoré doslova šokovali českú verejnosť: „Felix bol vždy debil. Dávam mu pokoj asi rok a pol, čo viem, že mu zomrie dcéra. Anička, bohužiaľ, nemá žiadnu šancu. Ale toto prehnal,“ napísal Pavel Novotný, syn známeho českého zabávača Petra Novotného.

Normálny človek by také nepovedal

Speváčka a herečka Anna Slováčková bojuje už niekoľko mesiacov s rakovinou, ktorá sa jej vrátila po dvoch rokoch. Prvýkrát sa usadila v prsníku, teraz napadla pľúca a umelkyňa naznačuje, že ide o vážnejšiu diagnózu.

Speváčka o liečbe a o tom, ako chorobu prežíva, pravidelne informuje svojich fanúšikov na sociálnych sieťach, tentokrát však mlčí. Zato sa za ňu ozvali mnohé osobnosti verejného života. Felix Slováček incident odbavil stručne. „Normálny človek by niečo také nikdy nepovedal. Takto nejako by som to zhrnul, inak by som sa sprostým slovám asi nevyhol,“ uviedol pre denník Super.cz.

„Hyenizmus a ľudské dno. Iné slušné slová mi bohužiaľ nenapadajú. Starosta Řeporyj Pavel Novotný z vládnej ODS sa naváža do chorej dcéry Felixa Slováčka Aničky, ktorá bojuje s rakovinou. Na toto naozaj slušné slová neexistujú. Obrázok nech si urobí každý sám,“ vyjadril sa napríklad opozičný poslanec Martin Kolovratník.

Post nenechal chladnými ani zástupcov samotnej ODS. Politik Marek Benda, ktorý vedie pražskú pobočku strany, sa pred Deník N vyjadril nasledovne: „Nechápem, prečo do toho niekto ťahá rodinu a deti. Iná vec je, čo si myslí o pánovi Slováčkovi, keď sa kamaráti s komunistami, ale ťahať do toho rodinu je úplne cez čiaru.“

Na nesúhlasnú vlnu, ktorá sa proti Pavlovi Novotnému zdvihla, politik spočiatku nereagoval, ospravedlnenie prišlo až po pár hodinách, počas ktorých hovoril, že za „pravdu“ sa ospravedlňovať nemieni.

Nedajte sa rozhodiť hlúposťami

Anna Slováčková k slovám Pavla Novotného mlčí, na sociálnych sieťach naposledy zverejnila fotku z divadelného predstavenia, v ktorom účinkovala. K fotografii, kde je výrazným divadelným spôsobom namaľovaná, pripísala: „Tak ešte šťastie, že máme tie make-upy, však. A lieky na nevoľnosť…“ Všetkým fanúšikom ešte poslala odkaz: „Nenechajte sa rozhodiť hlúposťami a užite si celý tento týždeň, akoby sa nemal nikdy opakovať. Pretože on sa opakovať už nikdy nebude.“

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina prsníka #rakovina pľúc #Felix Slováček #Anna Slováčková