Porsche zverejnilo prvú oficiálnu fotku modelu Panamera

Porsche Panamera je jednou z najočakávanejších noviniek automobilky v celej jej histórii. Predstavuje totiž vstup Porsche do segmentu štvordverových luxusných GT. Oficiálne sa má novinka predstaviť až v roku 2009, no automobilka začína so zverejňovaním jej prvých fotografií už teraz.

15.09.2008 19:39 , aktualizované: 16.09.2008 04:30
Porsche Panamera Foto:
Porsche Panamera sa oficiálne predstaví na ženevskom autosalóne v roku 2009.
debata

Podľa prvej fotografie, ktorú automobilka uvoľnila je zrejmé, že Panamera bude veľmi podobná súčasnej generácii legendárneho modelu 911. Zároveň jej vzhľad zodpovedá stratégii Porsche, kedy sa všetky modely na seba prednou časťou podobajú. Celková silueta však bude prispôsobená vnútornému priestoru, ktorý má poskytnúť nadpriemerný luxus štyrom dospelým osobám.

Na rozdiel od legendy 911 má mať Panamera motor tesne za prednou nápravou a poháňať má zadné, alebo všetky štyri kolesá. Hovorí sa o hybridnom pohone, okrem neho bude takmer s istotou k dispozícii aj konvenčný osemvalcový benzínový motor.

Oficiálnu premiéru má Panamera naplánovanú na ženevský autosalón 2009, automobilka však postupne začína už teraz zverejňovať sériu fotografií, ktorými chce navnadiť čo najväčší počet záujemcov. Celá tretina produkcie modelu Panamera bude určená pre severoamerický trh.

debata chyba
Články podľa značiek