Príbeh nájdeného Bugatti pokračuje

Len prednedávnom nájdené Bugatti Type 57S z roku 1937 je už zreštaurované a pripravené na aukciu, ktorú organizuje aukčná sieň Bonhams'. Aukcia, na ktorej bude toto vzácne Bugatti k dispozícii, ponesie názov Bonhams' Retromobile a uskutoční sa siedmeho februára v Paríži.

16.01.2009 20:00
Bugatti Type 57S Foto:
Nezabudnuteľné Bugatti Type 57S z roku 1937 po reštaurácii.
debata

O tomto „náleze roka“ sme vás informovali už dávnejšie. Pripomenieme len, že vzhľadom na to, že bolo vyrobených iba sedemnásť kusov tohto modelu, že auto je vo veľmi dobrej kondícii a v neposlednom rade, že ide o takto exkluzívneho výrobcu, odhadovaná vyvolávacia cena bola tri milióny britských libier. Skutočná vyvolávacia cena je však ešte šokujúcejšia. Aukčná sieň Bonhams' začne pri predaji tohto auta až s dvojnásobnou cenou, teda šesť miliónov britských libier.

Auto reštauroval Nick Banwell. Nepýtajte sa nás ako. Podľa nás tiež vyzerá, ako by ho iba mierne opláchol vodou. Nie sme však odborníci na reštaurovanie. Údajne sa to teraz medzi zberateľmi áut „nosí“, keď má auto čo najpôvodnejší vzhľad.

Podľa slov pána Jamesa Knighta, ktorý má v aukčnej sieni Bonhams' na starosti predaj historických vozidiel, ide o jeden z najväčších objavov poslednej doby. Bugatti Type 57S je totiž jeden z najlepších superšportov „zlatej éry“ tridsiatych rokov. Týmito slovami sa zrejme dotyčný pán snažil ospravedlniť astronomickú vyvolávaciu cenu. Je však pravdou, že toto auto by mohlo veľmi vhodne poslúžiť pri definovaní automobilovej klasiky. Od jeho predstavenia ubehlo už vyše 70 rokov a ešte stále sa vyrábajú modely tohto auta rôznych veľkostí.

debata chyba
Články podľa značiek