Nájdené Bugatti Type 57S už má nového majiteľa

O tomto "náleze roka" sme vás informovali už dávnejšie. Medzičasom sa auto podrobilo reštaurácii a stihlo si už nájsť aj nového majiteľa. Vzácne Bugatti Type 57S z roku 1937 bolo siedmeho februára vydražené za 3 417 500 €.

10.02.2009 12:06
Bugatti Type 57S Foto:
Nezabudnuteľné Bugatti Type 57S z roku 1937 po reštaurácii.
debata

Aukcia, na ktorej bolo toto vzácne Bugatti predané, mala názov Bonhams' Retromobile a prebehla siedmeho februára v Paríži. Organizovala ju aukčná sieň Bonhams'. Aj keď bola odhadovaná predajná cena o niečo vyššia, aj tak nejde o malú čiastku, ktorú bol ochotný za auto zaplatiť neznámy kupec.

Len pripomíname, že išlo o jeden zo sedemnástich vyrobených kusov tohto vzácneho modelu značky Bugatti. Typ 57S je športovejšou verziu klasického modelu 57, oproti ktorému má napríklad vyšší výkon motora, alebo tvrdšie tlmiče. Bugatti Type 57S zožalo niekoľko úspechov aj na pretekárskej trati.

Pôvodným majiteľom tohto konkrétneho kúsku, ktorý sa našiel v zabudnutej garáži v Anglicku, bol prvý prezident britského klubu pretekárov Earl Howe. Neskôr sa auto dostalo do rúk istého Dr. Harolda Carra. Ten s ním ešte niekoľko rokov jazdil a potom ho v roku 1960 odložil do spomínanej garáže. S autom sa odvtedy nejazdilo. Keď dotyčný pán zomrel, jeho príbuzní našli v garáži toto ultra-vzácne Bugatti spolu s ďalším klasickým Aston-Martinom a legendárnym Jaguarom E-Type.

debata chyba
Články podľa značiek