Auto ženským okom: Renault Twingo

Ženy sa pri výbere auta riadia inými rozhodovacími algoritmami ako muži. Tento fakt si našťastie uvedomujú aj samotní tvorcovia áut, niektoré autá preto môžu už v úvodných fázach ich vývoja nastaviť tak, aby boli v závere ako ušité náročným požiadavkám nežnejšej polovičky ľudstva.

12.02.2009 15:04
Renault Twingo2 Foto:
Renault Twingo2
debata

Jedným z podobne prispôsobivých výrobcov je aj francúzsky Renault. Jeho konštruktéri si boli už pri vývoji aktuálnej generácie modelu Twingo veľmi dobre vedomí, pre koho toto auto navrhujú. A hoci sa v reklamných spotoch na nové Twingo ukazuje stále viac prirodzene usmiatych chlapov, hlavnou cieľovou skupinou ste vy, milé dámy. Twingo vás má neustále na muške a snaží sa prispôsobiť vašim potrebám do najmenšieho detailu.

Twingo sa snaží zapôsobiť z každej strany Foto: Renault
Renault Twingo Twingo sa snaží zapôsobiť z každej strany

Začína to bohatou ponukou desiatich farieb. A nebavíme sa tu o desiatich rôznych odtieňoch sivej a ešte sivšej metalízy, ale o živých farbách začínajúcich svietivou oranžovou nazvanou Etincelle, až po svietivo bielu Glacier. Uspokojené samozrejme budete aj tradičnými odtieňmi modrej, červenej, či tajomnej čiernej. Farba je predsa stále jedným z najdôležitejších faktorov ovplyvňujúcich kúpu. A nie je to žiadna hanba. Pravdou je, že podľa farby si svoje auto vyberajú aj chlapi. Len to dobre taja a skrývajú svoje rozhodnutie za spotrebu, výkon a iné nepodstatné parametre.

Keď sme už pri vonkajšom vzhľade, vybrať si môžete z troch druhov príťažlivých diskov kolies. Pokiaľ však z nezistených príčin holdujete plastom aj na kolesách, výrobca pre vás pripravil nečakane atraktívne okrasné kryty kolies.

Je tu miesto aj pre detskú sedačku. Foto: Renault
Renault Twingo3 Je tu miesto aj pre detskú sedačku.

Twingo však nezaostáva ani pri skúmaní jeho technických parametrov, naopak, vo svojom segmente patrí medzi to najlepšie na trhu. Ak teda pri výbere aspoň jedným očkom nazeráte do tabuliek s technickým údajmi, vedzte, že Renault montuje do svojho Twinga dva benzínové motory a jeden naftový. Ten sa však na náš trh nedováža, takže rozhodovanie máte o to ľahšie. Slabším, no rozhodne nie slabým je benzínový štvorvalec 1.2 16V s výkonom 55 kW (75 k), náročnejšie vodičky uspokojí jeho výkonnejšia prepĺňaná verzia TCE s výkonom až 74 kW (100 k). Uznajte, že na tak malé mestské približovadlo je to viac, než len dostatočná hodnota.

Nesmie chýbať ani prípojka na iPod. Foto: Renault
Renault Twingo4 Nesmie chýbať ani prípojka na iPod.

Každá správna dáma potrebuje vo svojom aute nepreberné množstvo odkladacích miest, kde náhodne pohodí všetky potrebné veci. Twingo ich má bez preháňania toľko, až v nich môžete „odložené“ veci ľahko postrácať. Veľmi účelovo je vyriešené odkladacie miesto na vrchu palubnej dosky. Gumený „ježko“ bez problémov zachytí pohodený telefón, iPod či drobnú kozmetiku. Výrobca k autu dokonca dodáva kozmetické zrkadielko.

Na zadných sedadlách bude dobre postarané aj o vaše najmenšie ratolesti. Detské sedačky tu bez problémov pripevníte pomocou patentovaných držiakov ISOFIX. Jediným problémom môže byť miesto na veľký nákup. Miniatúrny kufor zväčšíte až zložením zadného operadla. Keď však necháte pred nákupom deti v dočasnej opatere zákonitého otca a zložíte spomínané zadné operadlo, budete mať pri nahadzovaní plných nákupných tašiek pred hypermarketom o problém menej.

Tak čo, ešte váhate, či je pre vás Twingo dosť dobré?

debata chyba
Články podľa značiek