Fiat ukázal nové Uno

Fiat má s modelom Uno veľkolepé plány. Na brazílskom trhu čoskoro uvedie novinku Novo Uno. Automobilka nevylúčila ani jej export do Európy.

22.04.2010 12:17
Fiat Novo Uno Foto:
Fiat Novo Uno
debata

Nový malý Fiat na trhu nahradí doterajšie hranaté Uno, ktoré sa na európskom trhu predstavilo ešte v prvej polovici osemdesiatych rokov. Novo Uno príde s modernými tvarmi, ktoré v sebe kombinujú niekoľko prvkov z doterajších Fiatov. Predovšetkým predná maska zo zvislými otvormi má pravdepodobne pripomínať prvú Pandu.

Fiat Novo Uno Foto: Fiat
Fiat Novo Uno Fiat Novo Uno
Predná maska vzdialene pripomína pôvodnú Pandu. Foto: Fiat
Fiat Panda Predná maska vzdialene pripomína pôvodnú Pandu.

Na brazílskom trhu sa bude Novo Uno predávať v dvoch verziách. Základom bude Novo Uno, pre náročnejších zákazníkov Fiat ponúkne oplastované Novo Uno Way.

Novo Uno chce byť praktickým a nenáročným autom. Foto: Fiat
Fiat Novo Uno Novo Uno chce byť praktickým a nenáročným autom.

Žiadne technické parametre automobilka zatiaľ nezverejnila, auto totiž oficiálne predstaví až v máji. Zároveň však nikto nepoprel špekulácie, že by sa nový lacný Fiat neskôr nemohol objaviť aj na európskom trhu. Mnohé závisí aj od toho, ako veľmi narastie nová Panda. Ak by jej vonkajšie rozmery ostali podobné ako má súčasný model, Novo Uno by svojou veľkosťou výborne zapadlo medzi Pandu a Punto Evo. Všetko sú to však zatiaľ skutočne len špekulácie.

debata chyba
Články podľa značiek